Papirkiste sikrer bæredygtighed fra først til sidst

Opdateret: 22. jun.

Det er næppe bæredygtighed, der trænger sig allermest på, når man skal tage afsked med et kært familiemedlem. Ikke desto mindre oplever Bedemand Trenskow i Aalborg en klar tendens til, at netop hensynet til miljøet ligger mange på sinde, selv når de midt i afskeden har meget andet at tænke på.

”Det er baggrunden for, at vi har valgt at have et særligt fokus på de bæredygtige løsninger i vores daglige arbejde såvel som i vores sortiment. Vi kommer ofte i berøring med mennesker, der enten selv livet igennem har prioriteret at værne om ressourcerne eller er efterladte til en person med en sådan livsindstilling. Her er der for eksempel et ønske om at anvende produkter, der belaster miljøet så lidt som muligt”, fortæller bedemand Henrik Trenskow. Og han fortsætter:

”En af vores leverandører er Fuglebjerg Kistefabrik, der netop har udviklet en kiste bestående af 80 procent mindre træ end en traditionel kiste. Træindholdet er så lavt, at der reelt er tale om en kiste af papir, hvor trædelen er certificeret efter den internationale FSC-standard. Hvad der yderligere er med til at begrænse fodaftrykket på naturen, er det forhold, at den nye kistetype er fri for maling, kemi og metal, ligesom den udleder 85 procent mindre CO2 i produktionsprocessen.”

Kisten er også så nedbrydelig, som overhovedet muligt. Den er nemlig 100 procent brændbar, da alt metal er elimineret, ligesom der udelukkende anvendes vandbaseret lim og skruer, der bliver til vand ved brænding.

”Der er faktisk yderligere en fordel ved Danmarks første bæredygtige kiste, for vægten er reduceret til en fjerdedel af en traditionel kiste, hvilket gør den lettere at håndtere – men jo også mindre miljøbelastende i alle led fra produktionen til den sidste køretur og i forbindelse med selve begravelsen”, siger Henrik Trenskow.

Bæredygtighedstanken spiller i øvrigt også ind, når det gælder urner. Den aalborgensiske bedemand har således en urnetype fremstillet af genbrugspapir, mens en anden miljøvenlig løsning er en urne bestående af plantebaserede fibre.

”For nu at nå hele vejen rundt, bakker vi op om Fuglebjerg Kistefabriks aftale med den almennyttige organisation Plant et Træ, der siden 1988 har plantet over 1,5 million træer i Danmark”, siger Henrik Trenskow:

”Uanset om man er meget miljøbevidst eller ej, oplever vi et udtalt ønske om at give en grøn og frugtbar verden videre til børn og børnebørn – også når det er vores tur til at forlade den. Det er en indstilling, vi gerne bidrage til, og derfor er bæredygtighed ikke noget, der koster ekstra, men et element vi tager hånd om.”

Yderligere information:

Bedemand Henrik Trenskow 27 58 99 66 / kontakt@trenskow.dk

Foto:

Bedemand Henrik Trenskow og assistent Lea Henriette Schlander med rustvogn og Orbit-kiste af papir – i baggrunden Hvorup kirke. Foto: Lars Horn/Baghuset.​

Hvad koster en bedemand?

Vores priser er fair og gennemsigtige, og der er ingen overraskelser.

Se vores priser og om du kan få begravelseshjælp.