Se Orbit Nordic kisten hos os

Danmarks nye og bæredygtige kiste i papir
​- et nybrud i dansk kisteproduktion

  • Smukt og enkelt dansk design

  • Nyskabende materialer

  • Rene linjer

  • Elegant overflade

  • Ingen maling, kemi og metal

Fakta om Orbit Nordic kisten

Der går 80% mindre træ til Danmarks nye kiste Orbit Nordic

​Fuglebjerg Kistefabrik sætter nye standarder for Danmarks kister med deres nye Orbit Nordic, som blot vejer 12 kg, og består af 80% mindre træ end en traditionel trækiste, uden formindsket styrke.

Det har længe været et fokus for Fuglebjerg Kistefabrik, at give mennesker, for hvem det livet igennem har været en prioritet at værne om vores natur og undgå ressourcespild, en mulighed for at forlade denne verden i overensstemmelse med egne overbevisninger.

Det førte helt naturligt til spørgsmålet: Kan de lave en kiste med mindre træ? Da en af deres medarbejdere, i begyndelsen af 2020, løb ind i Peter Madsen fra PMH Systems, lå løsningen lige for.

For ud over at være distributør for Re-board letvægtsplader i Danmark, udvikler PMH Systems også tekniske løsninger til virksomheder, som ønsker at omstille til mere bæredygtige materialer. Det blev startskuddet til et samarbejde om udviklingen af Danmarks nye standardkiste, som Fuglebjerg Kistefabrik har givet navnet Orbit Nordic.

Orbit Nordic er godkendt til kremering på alle landets krematorier

Nu er kistefabrikken helt i mål. Orbit Nordic fik fredag d. 5. december 2020 det endegyldige stempel, og er nu godkendt til kremering på alle landets krematorier. Orbit Nordic adskiller sig også designmæssigt fra kistefabrikkens andre kister.

"De rene linjer og den elegante overflade skaber en værdig ramme om det sidste farvel, uden at gå på kompromis med miljøet", udtaler Hanne Elsner fra Fuglebjerg Kistefabrik.

Vælger man Orbit Nordic bliver 80% af træerne stående i skoven

Orbit Nordic er produceret af den patenterede og FSC certificerede letvægtsplade Re-board, som er den stærkeste letvægtsplade af sin art på markedet. Pladen kan modstå et direkte statisk tryk på 90 tons, selvom den består af 80% færre træfibre end en MDF eller spånplade. Orbit Nordic kistens unikke konstruktion, i samspil med den stærke Re-board plade, giver kisten en uovertruffen styrke og stabilitet, selvom den jo faktisk er lavet af pap.

Hvordan kan vi hjælpe?

​Har du spørgsmål til vores ydelser, er du meget velkommen til at kontakte os.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Udover standardkisten i hvid, findes Orbit Nordic også i natur, i sort og en i kombinationsmodel

​Orbit Nordic udleder 85% mindre CO2 og er 100% fri for maling, kemi og metal.

Ved produktion af råmaterialerne til en standard kiste i MDF og spånplade udledes der 91 kg CO2 pr. kiste. Dertil skal lægges udledningen i forbindelse med forarbejdning og maling.

​Til sammenligning udledes der ved produktion af råmaterialerne til en Orbit Nordic kiste blot 13 kg CO2 pr. kiste.

​Yderligere kræver Orbit Nordic et minimum af energi til produktion, idet den udskæres i én arbejdsgang. Letvægtspladen skal hverken fræses eller sømmes. Og fordi Re-board pladen er født med en smuk mat liner, skal den heller ikke males eller lakeres.​

Orbit Nordic kisten er 100% brændbar, fordi alt metal i konstruktion og opredning er elimineret. Samling sker udelukkende ved brug af vandbaseret lim, og skruerne i låget er produceret i PE plast uden PVC, som bliver til vand ved brænding. Det betyder også at Orbit Nordic kisten er 100% nedbrydelig.​

​Orbit Nordic vejer kun 12 kg

​Med en vægt på kun 12 kg er Orbit Nordic også Danmarks absolut letteste kiste, når man sammenligner på styrke. Kisten er mere end 32 kg lettere end en traditionel standardkiste i træ, hvilket gør den nem at håndtere.

Den lave vægt alene giver reduceret miljøbelastning og energibesparelser hele vejen rundt, fra levering fra kistefabrikken, til den sidste køretur. Både på grund af den lave vægt og fordi Orbit Nordic samles ude hos de enkelte bedemænd, undgåes at transportere ren luft, som det ellers er tilfældet med en traditionel trækiste.

Orbit Nordic kræver mindre energi til kremering

​Brændetest gennemført på flere af landets krematorier har påvist at 80% mindre træfylde er nok til en effektiv kremering. Faktisk var brændetiden for kremeringer gennemført med Orbit Nordic kisten, gennemsnitligt mellem 3 og 14 minutter kortere, i forhold til gennemsnittet af 18 kremeringer i almindelige trækister.​

Hvad koster en bedemand?

Vores priser er fair og gennemsigtige, og der er ingen overraskelser.

Se vores priser og om du kan få begravelseshjælp.