Askespredning – en personlig og mindeværdig afsked

Vi hjælper dig med det praktiske

I Danmark er det lovligt med askespredning over åbent hav. Dette kræver dog nogle praktiske foranstaltninger, hvortil vi ved Bedemand TRENSKOW kan være behjælpelige. Vi tager hånd om alt det praktiske for dig, så du i stedet kan forberede dig på højtideligheden med dine nærmeste.

Vi tilbyder hjælp til askespredning i forbindelse med dødsfald i Aalborg, Vejgaard, Nørresundby samt hele det øvrige Nordjylland. Hvis du skal afholde en utraditionel bisættelsesceremoni med spredning af aske til havs, så kan vi hjælpe dig igennem hele forløbet.

Praktiske oplysning om spredning af aske

For at få tilladelse til askespredning på havet, kræver det, at afdøde har tilkendegivet et ønske herom skriftligt med underskrift og dato. Til dette findes der en blanket på borger.dk. Hvis du selv eller en af dine nærmeste går med et ønske om askespredning efter eget dødsfald, så er det vigtigt, at I får snakket om det og dokumenteret ønsket. Det hjælper vi også gerne i forbindelse med udfyldelse af pjecen ’Min Sidste Vilje’. Alternativt underskriver de pårørende en erklæring om afdødes ønske om askespredning. Erklæringen underskrives på tro og love.

Askespredning er tilladt over åbent vand, hvilket vil sige, at det kan ske over det åbne hav, over fjorde og bugter. Det betyder også, at det ikke er tilladt over søer, åer og lignende. Det er altså heller ikke tilladt i skoven.

Det er op til de pårørende at arrangere alt vedrørende askespredning, såfremt de har fået tilladelse. I denne forbindelse skal der skaffes en båd og eventuelt kaptajn, en urne til asken og eventuelle blomster m.m., hvis det ønskes. Dette hjælper vi dig alt sammen med, så der er taget hånd om det hele, og du blot kan deltage i askespredningen.

Kontakt os hvis du har spørgsmål til askespredning

Har du spørgsmål til reglerne for askespredning, eller ønsker du selv at nedskrive et ønske om spredning af aske, så kan du altid kontakte os. Vi hjælper dig med alt det, du har brug for i forbindelse med dødsfald, begravelser og mindehøjtideligheder.

Hvordan kan vi hjælpe?

​Har du spørgsmål til vores ydelser, er du meget velkommen til at kontakte os.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Hvad koster en bedemand?

Vores priser er fair og gennemsigtige, og der er ingen overraskelser.

Se vores priser og om du kan få begravelseshjælp.