Bæredygtige begravelser og bisættelser

Vi mener det, når vi siger 'bæredygtigt' - derfor er vi Danmarks første CO2-neutrale bedemand

Vi er Danmarks første begravelsesforretning, som kompenserer for det samlede CO2-aftryk Fra produktion af kiste og urne til blomsterne i kirken.

Dermed er alle bisættelser og begravelser, som vi arrangerer, 100 % CO2-neutral.

Se mere om vores grønne profil her.​

Vi kompenserer for al udledning af CO2

Stadig flere mennesker gør sig umage med at belaste miljøet mindst muligt i hverdagen. Vi har alle et ønske om at efterlade en bedre og grønnere planet til vores børn og børnebørn. For mit vedkommende er det derfor helt naturligt, at jeg som bedemand tager hånd om at sikre, at den sidste afsked bliver 100% CO2-neutral.

CO2-kompensationen er ikke noget, de pårørende skal tage stilling til – den skal bare være der. Derfor sker den automatisk, så enhver bisættelse og begravelse arrangeret af os er helt igennem kompenseret. Det betyder, at priserne er uændrede efter indførelsen af CO2-kompensationen af hele forløbet hos os. Det er et valg, jeg som bedemand har truffet og derfor er det også en omkostning, jeg bærer.

Kom ind og kik på hjemmesiden eller besøg os i vores lokaler på Vesterbro 50.

Hvordan kan vi hjælpe?

​Har du spørgsmål til vores ydelser, er du meget velkommen til at kontakte os.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Gennem samarbejdet med Climaider støtter vi såkaldte Gold Standard-projekter, hvor metan ikke siver ud i atmosfæren som drivhusgas, men bliver brændt som energikilde, hvorved det erstatter brugen af kul og træ. Derudover støtter vi skovprojekter. Det er vigtigt at der sker noget på den lange bane. Men det er metan-projekterne, som fjerner CO2 nu og her.

Lige nu støtter vi ét projekt der fjerner CO2 og ét, der planter træer. Projekterne er altid i fattige områder. Projektet vi fjerner CO2 igennem ligger i Sichuan i Kina. Dér er mange familier så fattige, at de laver mad over åbent bål, hvor de brænder kul.Kullet udleder en masse CO2 og røgen er dårlig for familiernes helbred og er også dyrt. Det er især usundt for kvinderne fordi de står mange timer om dagen i køkkenet og laver mad. De fleste familier har også et par grise. Grisenes afføring udleder metangas ud i atmosfæren (den samme gas som køer udleder, en gas der er 25x værre end CO2)Med vores støtte, kan de to "problemer" løse hinanden! Vores støtte kan give familierne råd til et biogasanlæg. Anlægget er sådan set bare en gylletank der er gravet ned under jorden.Så ryger grisenes afføring ned i tanken, hvor metanen indfanges. Gassen ledes så igennem en renser og op i køkkenet hvor den sluttes til et gasblus som erstatter det gamle kul-komfur.På den måde indfanger vi gas, erstatter kul med ren energi og gavner både bøndernes helbred og økonomiske situation.​

Det andet projekt er på Madagaskar, hvor Climaider har deres egen skov. Her ansættes de lokale til at plante Mangrovetræer, som er en slags træer der opsuger 4-5 gange så meget CO2 som de fleste andre træer. De lokale, der får arbejde, er ekstremt fattige og mange er arbejdsløse. Så det er i høj grad også et projekt der handler om at hjælpe nogle mennesker ud af ekstrem fattigdom - også fordi ekstrem fattigdom er noget af det, der i første omgang fører til skovfældning.

Hvorfor er der både et projekt, der fjerner CO2, og et, der planter træer?

Det er fordi, at det første projekt (det med biogastankene) er det som officielt fjerner CO2. Så hvis du vil fjerne lige så meget CO2 som du udleder, så sker det igennem det projekt. Det er kontrolleret og verificeret i overensstemmelse med alle de gængse internationale standarder og derfor kan de også officielt kaldes "klimakompensation" og det er rimeligt nemt at kontrollere og verificere - man fanger noget gas og brænder det af. Når det er brændt af er det jo væk og det kan man ikke rigtigt anfægte.


Træprojektet derimod, tælles slet ikke med som CO2 kompensation. Det optager selvfølgelig en masse CO2, men Climaider tæller det ikke med. Det er fordi at HVIS nu der skulle ske et eller andet med skoven - en naturkatastrofe fx, så garanterer de stadig at du har fjernet al den CO2 du skulle, igennem det andet projekt.


Så træerne er bare en bonus og noget vi gør fordi skove og træer er vigtige for klimaet - især Mangrovetræer som de planter på Madagaskar.

Hvad koster en bedemand?

Vores priser er fair og gennemsigtige, og der er ingen overraskelser.

Se vores priser og om du kan få begravelseshjælp.